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  1. 紀要論文
  2. 久留米大学健康・スポーツ科学センター研究紀要
  3. 第9巻(2001)

女子大学生の形態特性, 栄養状況と身体に対する満足度について : 現在の体重と理想体重との差に注目して

http://hdl.handle.net/11316/227
http://hdl.handle.net/11316/227
4da38b74-523e-4831-8154-284d2bd49636
名前 / ファイル ライセンス アクション
kenspo9_33-40.pdf 本文(Article) (820.1 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2014-04-14
タイトル
タイトル 女子大学生の形態特性, 栄養状況と身体に対する満足度について : 現在の体重と理想体重との差に注目して
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 女子大学生
キーワード
主題Scheme Other
主題 形態
キーワード
主題Scheme Other
主題 理想値
キーワード
主題Scheme Other
主題 身体に対する満足度
キーワード
主題Scheme Other
主題 ダイエット
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
その他(別言語等)のタイトル
その他のタイトル A Study on Morphological Characteristic, Dietary Conditions and a Satisfaction Degree for a Body in Female Students ; Focusing on Difference between Present Body Weight and Ideal Body Weight
著者 辻本, 尚弥

× 辻本, 尚弥

WEKO 345
e-Rad 70299519

辻本, 尚弥

ja-Kana ツジモト, ヒサヤ

en Tsujimoto, Hisaya

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西沢, 富江

× 西沢, 富江

WEKO 348

西沢, 富江

ja-Kana ニシザワ, トミエ

en Nishizawa, Tomie

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石山, 育朗

× 石山, 育朗

WEKO 349

石山, 育朗

ja-Kana イシヤマ, イクオ

en Ishiyama, Ikuo

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鈴木, 裕子

× 鈴木, 裕子

WEKO 350

鈴木, 裕子

ja-Kana スズキ, ユウコ

en Suzuki, Yuuko

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粟木, 一博

× 粟木, 一博

WEKO 351

粟木, 一博

ja-Kana アワキ, カズヒロ

en Awaki, Kazuhiro

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鈴木, 英樹

× 鈴木, 英樹

WEKO 352
e-Rad 40235990

鈴木, 英樹

ja-Kana スズキ, ヒデキ

en Suzuki, Hideki

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 With 333 female students whose age were 19-22yrs in Aichi, Tottori and Fukuoka prefectures, the purpose of this study was to examine their present height, weight, morphological characteristics, a satisfaction degree for their present body and dietary conditions, to obtain these data, and to compare with characteristics of these topics between difference of present weight and ideal weight (PI-dif.). For this purpose, subjects were divided into three groups by the result of mean and standard deviation (SD) of PI -dif. The three groups which were the great difference group (G; mean+1SD of PI-dif), little difference group (L; mean-1SD), and the middle degree group (M; mean±0.5SD) between G and L. Morphological characteristic and dietary conditions were measured by self-check list. A satisfaction degree for their present body, diet experience, daily exercise, smoking and drinking by original questionnaire. Results were as followings; 1. Average height, weight and BMI (Body Mass Index) of all subjects were 158.Ocm, 52.3kg and 20.9 respectively. The ideal values were 161.3cm of' height, 47.2kg of weight and 18.2 of BMI. 2. The sufficient rates of nutrition intake per day were low percentages (59-89%) from standard intake (100%), there were no differences of them among three groups. 3. Any differences were recognized in the leg, the ankle, the upper part of a body and the body weight between every group relating to a satisfaction degree for present body. 4. There were significant percentages in diet experience between G (53% ) and M (45-%) or L (22%) group, and G (31%) and M (27%) or L (20%) group in daily exercise. According to these results, it was suggested that there were some invisible problems relating to eating habits and self-consciousness of a body based on a degree of presentideal body weight difference in female students.
書誌情報 久留米大学健康・スポーツ科学センター研究紀要
en : Kurume journal of health and sports science

巻 9, p. 33-40, 発行日 2001-12-01
出版者
出版者 久留米大学健康・スポーツ科学センター
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 1346-3055
書誌レコードID(NCID)
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA11507881
論文ID(NAID)
識別子タイプ NAID
関連識別子 http://ci.nii.ac.jp/naid/110004462108
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Ver.1 2023-06-19 07:39:44.279819
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